Over het theaterstuk

NEDERLAND, een teleurstellend kutland in Europa wordt een avondvullende science fiction theatervoorstelling over Nederland in 2045; 100 jaar na de bevrijding van de 2e wereldoorlog. Het is een denkoefening waarin onze huidige maatschappij wordt uitvergroot naar een alternatieve realiteit.

Science fiction laat fictieve werelden zien die iets zeggen over de werkelijkheid waar we nu in leven. Het toont de mogelijke consequenties van onze huidige daden, de uitkomsten van keuzes, de resultaten van ontwikkelingen, de gevolgen van gebeurtenissen. Deze voorstelling wordt een voorspelling: waar bewegen we naartoe? En is dit een hoopvolle of hopeloze toekomst? Moeten we zo doorgaan, of van koers veranderen?

Ik werk al sinds 2015 aan de tekst voor deze voorstelling en vanaf het begin is dit een proces van co-creatie geweest; waar anderen vrijuit kunnen meedenken over de fictieve wereld ‘Nederland in 2045’. Begin 2019 deed ik een onderzoekresidentie bij Productiehuis Theater Rotterdam: Groeten aan (het Nederland van) de Toekomst. Tijdens deze residentie nodigde ik opnieuw iedereen uit om onderdeel te zijn van deze denkoefening.

Halverwege 2019 heb ik een werkbijdrage van het Fonds Podiumkunsten ontvangen om deze tekst te realiseren. Daarnaast wordt dit project mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Ons Fonds. Aan het einde van seizoen 19/20 kun je een publieke lezing verwachten, en de voorstelling zal naar alle waarschijnlijkheid in premiere gaan halverwege seizoen 20/21 bij Productiehuis Theater Rotterdam.

Tot die tijd is alle bemoeienis van harte welkom: vul de enquete in, stuur mails, bericht me op sociale media of laat je interviewen en deel jouw beeld van de toekomst van Nederland in 2045 met mij. Iedere stem is uitgenodigd om zich te laten horen. Om op de hoogte te blijven volg je TC Macabre op facebook, instagram en twitter en natuurlijk de website teleurstellendkutland.com
 

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: