TC MACABRE

TC Macabre is een Rotterdams theatergezelschap, onder artistieke leiding van Milou Brockhus. Macabre staat voor het vinden van schoonheid in dat wat niet gezien wordt en het tonen van de schaduwkant van dat wat mooi gevonden wordt. We willen een plek creëren waarin normen als mooi of lelijk, goed of fout buiten de deur gelaten worden, en we gezamenlijk kunnen kijken naar de wereld die daaronder ligt. We zien dat door middel van theater ervaringen gecreëerd worden die een verandering teweeg kunnen brengen. We gebruiken de theatrale kracht van verwarring, verstoring en identificatie waardoor mensen zich opnieuw tot de wereld en elkaar gaan verhouden. Het veroorzaken van veranderingsprocessen en verbindingen versterkt het fundament van de samenleving en zo dragen wij bij aan een leukere, betere, fijnere wereld.

Een van de belangrijkste inspiratiebronnen, die deel is uit gaan maken van onze beeldtaal, is de Japanse bewegingskunst Butoh. In deze bewegingskunst staat de menselijke conditie centraal, en deze wordt aangevlogen vanuit het duistere, het onvolmaakte. Er zijn geen vaststaande patronen, maar vanuit een innerlijke leegte wordt het lichaam ingezet om vorm te geven aan de kwetsbare mens.

Theatercollectief Macabre werd in 2013 opgericht door onder andere Milou Brockhus die nog steeds de artistieke en zakelijke leiding heeft. In 2021 hebben Samiha Awad en Merel Goedhart zich aangesloten als Creatief Producent en Marketeer/ Publiekswerver. Het bestuur van (voluit) Stichting Theatercollectief Macabre bestaat uit Roos Drenth, Nancy Hoffmann  en Andreas Stillman.

In 2015 ontving Macabre de Subsidie Nieuwe Makers van het Fonds Podiumkunsten. Binnen de Nieuwe Makers regeling werd het tweeluik BABEL: UTOPIA en BABEL: APPocalypse gemaakt. In 2017 won TC Macabre de Amsterdam Fringe Bronze Award met de voorstelling De Gendermonologen. Momenteel is  Macabre opgenomen in de Impulsregeling 2021-2022 van de Gemeente Rotterdam, waarbinnen 3 projecten gerealiseerd worden. Als eerste op de planning staat de voorstelling: ‘NEDERLAND: een Teleurstellend Kutland in Europa’ die in oktober 2021 in première zal gaan.

Macabre wordt gesteund door: Prins Bernhard Cultuurfonds, Elise Mathilde Fonds, BankGiro Lotterij Fonds en Fonds21.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: