Hoera, het FPK!

Het begon allemaal met een statusupdate op Facebook op 29 oktober 2015, waar ik grapte over een supergeëngageerd toneelstuk met de titel NEDERLAND: een teleurstellend kutland in Europa. Er kwamen veel likes en reacties, dus schreef ik een scene. En nog een. En nog een. Het liep helemaal uit de hand: iedereen bemoeide zich ermee en het werd als vanzelf een co-creatie-proces. Anderen kwamen met ideeën voor scenes, personages en verhaallijnen. Door de Tekstsmederij werd ik uitgenodigd voor een proeflezing waar ik met het publiek in gesprek kon over de inhoud van het stuk.

Daarna viel het schrijfproces stil, onder andere omdat TC Macabre de subsidie Nieuwe Makers ontving en daar de focus op kwam te liggen. We maakten drie mooie projecten: het tweeluik BABEL en de Gendermonologen. Sinds 2018 heb ik alleen de leiding over TC Macabre en bepaal ik mijn eigen koers. Als vanzelf wezen al snel alle pijlen naar dit nooit voltooide project: de tijd was rijp.

Met dank aan mijn residentie bij Productiehuis Theater Rotterdam heb ik begin dit jaar het co-creatie-proces een herstart kunnen geven en vooronderzoek kunnen doen om ein-de-lijk NEDERLAND: een teleurstellend kutland in Europa te realiseren. Op basis van de resultaten van het vooronderzoek heb ik een aanvraag gedaan bij het Fonds Podiumkunsten.

Met veel plezier kan ik vertellen dat het FPK over is gegaan tot een werkbijdrage van 14.500 euro voor het schrijven van deze theatertekst. Aan het einde van seizoen 19/20 kun je een publieke lezing verwachten, en de voorstelling zal naar alle waarschijnlijkheid in premiere gaan halverwege seizoen 20/21 bij Productiehuis Theater Rotterdam.

Tot die tijd is alle bemoeienis van harte welkom: vul de enquete in, stuur mails, bericht me op sociale media of laat je interviewen en deel jouw beeld van de toekomst van Nederland in 2045 met mij. Iedere stem is uitgenodigd om zich te laten horen. Om op de hoogte te blijven volg je TC Macabre op facebook, instagram en twitter en natuurlijk de website teleurstellendkutland.com

Schermafbeelding 2019-07-19 om 16.43.40

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: